Коли Зелені свята в 2018 році: важлива інформація про Трійцю

21

Зелені свята в Україні християни чекають з нетерпінням, адже це радісне свято на межі весни і літа – Свята Трійця, яка поєднала християнські канони та язичницькі традиціі, як, власне, майже кожне традиційне свято. 


4
5
1

Тому далі читайте про те, коли випадають Зелені свята 2017.

коли випадають зелені свята 2017

Зелені свята 2018 року

Більшість великих свят у церковному календарі є перехідними, тобто такими, що залежать від Великодня, який у цьому році був 8 квітня. Тому, відповідаючи на запитання, коли Зелені свята в 2018 році, повідомляємо: Зелені свята Трійця випадають на 27 травня. Свята Трійця відмічається через 50 днів після Воскресіння Христа. Тому свято також називають П’ятидесятницею.
 

зелені свята трійця
 

Зелені свята: традиції

День святої Трійці – день народження християнської церкви, яка на Сіонській горі знайшла свій перший храм, перших звернених і проповідників. Троїцький тиждень в народі називали Зеленим, Гряним або Клечальним. Традиції Зелених свят говорять про те, що віруючі люди відвудують у недеілю службу, поминають родичів, особливо загиблих не своєю смертю. На свято прийнято приймати і пригощати гостей, відвідувати рідних. Обмежень для страв немає. Єдина традиція – коровай, який символізує єдність сім’ї.

 

читать также
Поздравления в День Святой Троицы и Пятидесятницы в 2017 году

Також Зелене свято зеленим літом святкують прикрашання свого житла запашними рослинами, зеленими гілками, пахучими польовими квітами. І нині прийнято розкладати на підлогу або ставити у вази так зване "зілля". Які трави святять на Зелені свята? Це в першу чергу квіти, в основному польові, і букети, складені з пахучих трав і зелених гілок дерев: берези, липи, клена, дуба, горобини, а також аїру, м'яти, меліси, любистку тощо. Підлога в домі засипається свіжою травою, яка на Трійцю володіє особливою силою: захищає дім від темних сил. 

ігри на зелені свята

Також за традицією влаштовують ігри на Зелені свята. Проте важливо пам'ятати, що не можна в неділю на Трійцю купатися у водоймах, бо  русалки можуть занягнути на дно (в усякому разі так говорять). 

про зелені свята

Тепер ви знаєте про Зелені свята. По даній темі також рекомендуємо прочитати про обряди та народні прикмети на Трійцю.

Let’s block ads! (Why?)