Магнітні бурі у вересні: початок осені буде неспокійним

0

Адаптація до перехідного періоду та перебудова організму після літа може ускладнитися кількома магнітними бурями, які чекають на нас у вересні.


Магнітні бурі у вересні: початок осені буде неспокійним

Коли поберегтися метеочутливим людям

За прогнозами метеорологів, особливо неспокійною очікується перша половина вересня. Друга поки що виглядає відносно безпечною, до «фінальної точки» місяця, коли прогнозується магнітна буря 26 вересня.

3 – 5 вересня – перша та найпотужніша магнітна буря, геомагнітне обурення прогнозується на рівні 6 балів із 10.

6 – 9 вересня, 13 – 16 вересня – магнітні бурі середньої інтенсивності.

22 вересня – слабке геомагнітне обурення.

26 вересня – сильна магнітна буря.

Як магнітні бурі діють на організм

Незважаючи на те, що у Міжнародному класифікаторі захворювань немає поняття «метеозалежність», вплив погоди на людський організм був, є і буде. Лікарі схиляються до того, що реакція на магнітну бурю – це наслідок і прояв хвороб, що вже є, і прямий зв’язок зі станом здоров’я в даний момент. І тут мають значення і хронічні недуги, і стан імунітету, і психологічний настрій, стреси.

Обов’язково поберегтися у дні магнітних бур фахівці радять гіпертонікам і гіпотонікам, пацієнтам із серцево-судинними патологіями та проблемами дихальної системи. У зоні ризику люди похилого віку, вагітні жінки, маленькі діти.

Якими можуть бути реакції на магнітну бурю

Звичайно, вони у всіх різні і виявляються в залежності від стану організму та наявності хронічного «букету». Серед найпоширеніших:

    головний біль, тяжкість у потилиці; порушення сну або, навпаки, непереборна сонливість; стрибки артеріального тиску; занепад сил, зниження концентрації, працездатності та уваги; емоційні «гойдалки», проблеми контролю над настроєм і реакціями; тривога, занепокоєння, необґрунтовані страхи; біль у суглобах; прискорене серцебиття, задишка, що давить, біль у грудях.

Як підготувати організм до магнітних бур

З урахуванням інтенсивності магнітних бур у першій половині вересня та необхідності готувати себе до них заздалегідь, виходить, що перший місяць осені має стати місячником здорового способу життя. Що потрібно робити:

    уникати великих фізичних навантажень, навіть якщо це звичний спорт чи робота на дачі – робити все те саме, але з меншою інтенсивністю; по можливості відкласти роботу, яка потребує високої концентрації інтелектуальних зусиль, зосередженості; приймати контрастний душ із комфортною різницею температур; частіше провітрювати приміщення та уникати натовпу та задухи; відмовитися від алкоголю і хоча б знизити кількість цигарок, максимально скоротити обсяг кави, міцного чаю; мати завжди під рукою свої звичні ліки від хронічних недуг та «антимагнітний» набір із препаратами від головного болю, від високого тиску та седативними; постаратися мінімізувати стресові фактори – хоча б ті, на які можна впливати; не брати участь у суперечках, конфліктах та дискусіях; частіше бувати на повітрі, більше ходити пішки; згадати, що сезон овочів скоро закінчиться, і перейти на рослинний раціон, урізавши частку жирного, солоного, смаженого і копченого; пити більше води, трав’яного чаю, компотів; намагатися налагодити сон; знаходити хоча б малі приводи для радості.

Источник: newsyou.info