Підозрюваного в держзраді України Шарія затримали в Іспанії (Відео)

2

7days-ua.com


Підозрюваного в держзраді України Шарія затримали в Іспанії (Відео)

Громадянина України Анатолія Шарія підозрюють у державній зраді України через постійні виступи останнього на пропагандистських каналах Росії і протиправну діяльність, що несе загрозу національній безпеці України.

Як повідомила СБУ, пропагандиста Кремля Анатолія Шарія 4 травня тамтешні правоохоронці затримали в Іспанії. У цій країні після втечі з України Шарій жив останні кілька років.

“Українська спецслужба підозрює А. Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) і ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)”, – йдеться в повідомленні СБУ.

В СБУ відзначили, що затримання Анатолія Шарія стало результатом співпраці правоохоронних структур України та Іспанії.

«Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом», — наголосили в СБУ.

Нагадаємо, громадянин України Анатолій Шарій, якому СБУ 16 лютого 2021 року оголосила підозру в державній зраді, заявив, що на допит до Києва з Іспанії їхати не збирається. Після таких заяв в СБУ заговорили про можливе оголошення Шарія в міжнародний розшук з перспективою екстрадиції з Іспанії.

Із початком війни Росії проти України Верховна рада України внесла «Партію Шарія» до переліку політичних партій, діяльність яких в Україні заборонена законом.

Источник: newsyou.info