Валерій Харчишин: про музику, кіно та важливий соціальний проект

44

Потрапивши в павільйон, ти відразу переносишся в одну із серій “Швидка”. Дивне відчуття побачити все це на власні очі. Знімальний процес не такий вже й легкий, як здається, а одна сцена має кілька дублів, адже під час зйомок може трапитись різне. Наприклад, не відкритись ліфт або пролунати музика з чийогось мобільного телефону. Проте це аж ніяк не впливає на загальну атмосферу. Всі метушаться, але посміхаються, бо вони щиро люблять те, чим займаються.


5
5
1

Режисер Олександр Богданенко допомагає акторам вживатися в образи та надихає. Продюсер і виконавець головної ролі Андрій Бурим миттєво перевтілюється з головного лікаря у пацієнта, а продюсер В’ячеслав Дергачов ретельно стежить за тим, щоб усе відбувалося як належно.

Валерій Харчишин — український музикант, лідер гурту “Друга Ріка”, зіграв в одному із епізодів. Часу на знімальному майданчику завжди обмаль, проте нам вдалось поговорити у перерві про плани та робочі моменти. Цікаві подробиці північноамериканського туру, мрії та важливий соціальний проект — в нашому інтерв’ю.

Валерію, зовсім нещодавно, 26 травня, у вас був день народження. Як відсвяткували?

Мій день народження випав на останній концерт нашого північноамериканського туру, який відбувся у Торонто. Найкращий подарунок — це відсвяткувати на сцені, бо саме в цей момент ти розумієш, що займаєшся своєю улюбленою справою. Мабуть, це був один із найкращих днів народжень в моєму житті!

Багато отримали привітань?

Так. Я отримав чимало привітань в мессенджерах і соціальних мережах. Відповідав кілька днів. Трохи зіпсувало настрій лише те, що захворів.

Ви згадали про свій північноамериканський тур. Ваші концерти відвідує лише українська діаспора, чи і місцеві жителі?

Не буду обманювати, адже зазвичай на наші концерти приходять співвітчизники, котрі добре знають нашу музику. Проте вони беруть місцевих жителів з собою. Після турів ми отримуємо різні листи та подяки. Нещодавно до нас надійшов лист зі Швеції від трьох чоловіків, котрі пережили важкі моменти в житті. На жаль, поки ще немає дозволу, щоб його опублікувати. Вони щиро дякували за нашу музику, котра допомагала їм в тяжкий час. Це надзвичайно приємно, що наша творчість лікує і підтримує людей в усьому світі.

Був час, щоб подивитись цікаві місця? Ваша світлина, де ви на фоні будинку головного героя з фільму “Сам удома” набрала чимало лайків.

На жаль, не встиг подивитись все те, що хотів, але знакові місця — відвідав. Наприклад, в Чикаго я практично не прогулювався, так як мені треба було відновити сили. Тому за мене гуляли мої хлопці (посміхається). В цій подорожі я змінив своє ставлення до Нью-Йорку, не буду говорити, яке воно було. Найбільше сподобалось місто Міннеаполіс (місто на півночі США, ХОЧУ). Для мене це — американська Скандинавія. З цим краєм пов’язані мої улюблені пісні. Тому я отримав естетичне і музичне задоволення.

Також я послухав пісню “Вісконсин” в Вісконсині. Це було досить символічно. Дуже сподобалась Філадельфія, адже не думав, що бувають кращі міста ніж Чикаго чи Нью-Йорк. Нью-Йорк, мабуть, дуже красивий. Це одне з тих міст, котрі дуже хочеться відвідати! Нью-Йорк — це як кажуть: “must see”, але там не хочеться залишатись надовго. Дуже багато туристів, тому насправді важко знаходитись в таких туристичних мегаполісах.

Збираєтесь ще в якісь країни поїхати?

Концертний тур поки не плануємо, адже хотіли б поїхати в творчу відпустку в Нордкап (мис острова Магерьоя в Північній Норвегії, північна точка Європи, Хочу). Також відвідати Німеччину, Данію, Швецію, Фінляндію, Естонію, Литву.

8 березня відбувся ваш концерт в Палаці Спорту. Які ваші враження після нього? Можливо, тепер плануєте більш масштабний виступ?

Для багатьох артистів Палац Спорту — це як якась позначка в списку, що ти не дарма працював всі ці роки. Я був дуже задоволений. Для мене це було, як “взяття Бастилії”. Ми не хочемо зупинятися і будемо експериментувати і виступати в незвичних місцях. У нас є одна мрія, яку я не можу розголошувати, бо це мрія. Буде дуже незвичайний концерт в нашому житті.

Останнім часом, ви почали часто зніматись в фільмах. Як вам такий досвід і чи хотіли б ви рухатись в цьому напрямку?

Якби не подобалось, то мене б зараз не було б на знімальному майданчику. Це мені приносить задоволення і відволікає, адже коли я працюю на знімальному майданчику, то відпочиваю від своєї основної діяльності. Я буду це робити, допоки мені не набридне. Проте тепер я обираю, де б я хотів би зніматись. До цього, я грав лише в театрі.

А де вам подобається грати більше: в театрі чи кіно?

Для мене взагалі відкрилась нова опція — гра в серіалах. В них грати складно, як і в театрі, так як є мало дублів.

А є сцени, які треба відзняти з першого дублю?

Та практично всі такі сцени. Насправді, якщо думати, що це кіно і тут багато дублів, то знімати одну сцену треба буде дуже довго.

Останній раз ми бачилися на допрем’єрному показі фільму “Однокласники”. Ви задоволені результатом?

Дуже задоволений. Цей фільм я рекомендував багатьом людям! Я їздив на всі покази кінострічки. Лише не задоволений певними моментами моєї гри і тим, що багато сцен не ввійшли в це кіно. Маю надію, що ми продовжимо роботу над другою частиною.

В фільмі “Однокласники” ви грали самого себе?

Ні, це абсолютно інший образ. Я лише місцями нагадував себе, але загалом це був образ для кінофільму.

Яку роль ви б хотіли зіграти?

Ми вже готуємо фільм. Не просто фільм, а великий проект, який започаткувала Яніна Соколова. Це повний метр, книга і ще різні активності, спрямовані на підтримку людей, які хворіють на рак. Вона поборола цю хворобу і хоче своїм прикладом допомогти. Це буде не драма. Ніякої утопії. В цьому ж фільмі буде наш саундтрек.

Хотіла запитати про цей проект, адже зовсім нещодавно ми дізнались про історію Яніни Соколової і не змогли пройти повз. Кожен, хто заходить на головну сторінку проекту, може побачити вас на світлинах та постерах. Що б ви хотіли донести до людей?

Щойно ми зустрічались з приводу цього проекту. Я залучений більше до кіно, бо я граю роль чоловіка Яніни. Проте всіляко допомагаю і розповсюджую інформацію наскільки я можу. Головна місія — не дати людям опустити руки і донести, що рак — це не вирок.

Плануєте відпочити цього літа?

У мене будуть і робочі, і сімейні поїздки. Тому однозначно так! Взагалі, для мене, найкращий відпочинок — лягти і закрити рот (сміється). Я дуже скучив за Україною, своєю сім’єю і будинком за містом. Хочеться трішки побути вдома і морально відпочити.

  • Наостанок ми підготували невеликий бліц цікавих питань: море чи гори?

Гори, коли ти стоїш на вершині і дивишся на гори.

  • Улюблена марка автомобіля ?

Volvo.

  • Читати книгу чи дивитися фільм?

Дивитись фільм, бо це не забирає багато часу.

  • А який улюблений?

Насправді, не маю одного улюбленого. Останній, який сподобався і здивував: “Человек, который удивил всех”. Також залишився під враженням від фільму “Лев”.

  • Кіно чи серіал?

Кіно, повний метр.

  • Інстаграмм чи Фейсбук?

Якби можна було обійтися без соціальних мереж, то відразу би відмовився. Користуюсь рівно на стільки, на скільки вистачає моїх нервів. Я навчився не зважати на коментарі.

  • Я завжди…

Якщо скажу щасливим, то таким і буду, тому моя відповідь: “Я завжди щасливий!”.

  • Я ніколи не…

Впаду і не опущу руки.

  • І останнє питання, яке ви викладали під своїм фотом в Інстаграмі: “Стрибати чи не стрибати”?

Стрибати, якщо є за що зачепитись і не впасти.

Ми з нетерпінням чекаємо на нові кінофільми з вашою участю та інші цікаві проекти!

Фото — пресс-служба НЛО TV, Instagram @valeriy.kharchyshyn_dr

Let’s block ads! (Why?)