Тест на позвоночнике позволит выявить болезнь Паркинсона заранее

2

Тест на позвоночнике позволит выявить болезнь Паркинсона заранее


Вчені розробили тест в області хребта, за допомогою якого можна засікти заздалегідь хворобу Паркінсона у спинномозковій рідині. Для цього потрібно виявити наявність білків альфа-синуклеїнів.

Новий тест дозволить виявити хворобу Паркінсона за роки до її характерних ознак. Для цього потрібно взяти зразки спинномозкової рідини через голку, що міститься в нижній частині спини. У цій рідині слід шукати ознаки білка під назвою альфа-синуклеїн, який формується в клейкі сплетіння в мозку та спинномозковій рідині при формуванні хвороби Паркінсона.

Вчені сподіваються, що ці тести допоможуть привести до ранньої діагностики підступної хвороби та раннього початку лікування. Існуючі зараз ліки дозволяють значно краще взяти під контроль недугу, якщо вони застосовуються на ранніх стадіях хвороби, ніж коли вона вже заходить занадто далеко. На жаль, проблема всіх подібних тестів у тому, що всім поспіль їх проводити не можна. Складно уявити, щоб десятки мільйонів людей провели через проколи хребта для забору спинномозкової рідини. Це дуже дорога і досить болісна процедура.

Читайте також: 4 симптома, которые могут говорить о начале болезни Паркинсона

Рутинно проводити її не можна, як брати кров із пальця чи з вени. А в тому випадку, якщо у людини вже з’явилися ознаки хвороби Паркінсона, цей тест особливо не потрібний. Таким чином, як масовий інструмент раннього виявлення підступної недуги цей аналіз не підходить. І на хворобу Паркінсона з його допомогою можна буде напоротися лише випадково – під час проведення пункції спинномозкової рідини з якихось інших причин.

Источник: showdream.org