Терапевт назвала особливості головного болю під час смертоносних ускладнень

4

Терапевт назвала особливості головного болю під час смертоносних ускладнень


У деяких випадках головний біль спричиняють смертельно небезпечні ускладнення, наприклад, такі як інсульт або аневризм, нагадує лікар.

У своєму коментарі терапевт Тетяна Романенко нагадала, що

«головний біль може сигналізувати про інсульт, що насувається, аневризм, погіршення перебігу інфекції або розвиток пухлини».

Говорячи про таке смертоносне порушення як інсульт, медик пояснила, що постраждала людина може відчути різкий головний біль, пов’язаний із різким збільшенням артеріального тиску. При цьому може розвинутись гостре порушення мозкового кровообігу. Романенко зауважила, що головний біль, що виникає за таких обставин, проявляється у супроводі інших проблем із самопочуттям. Що може виникати.

Нудота.
Помутніння свідомості.
Порушення координації.
Порушення мови.

Ще одне небезпечне ускладнення, що викликає головний біль, – це наслідок інфекції, коли людина зазнає запалення, що зачіпає мозок. Романенко уточнила, яким може стати стан потерпілого у цей момент:

«Головний біль із порушенням свідомості, втратою здатності орієнтуватися у просторі».

Також лікар вказала на особливості головного болю, причиною якого є пухлина мозку:

«Поступово наростаючий головний біль, який супроводжується порушенням координації та зору».

Ще одне потенційно смертоносне ускладнення – аневризму – теж «заявляє» про себе головним болем, коли відбувається розрив судини у мозку.

«У людини нічого не було, не підвищувався тиск, а тут різко виник головний біль та мозкова симптоматика, порушення координації», – повідомила про це медик.

Читайте також: Названі основні причини інтенсивної втрати волосся у жінок

Романенко додала, що всі перелічені порушення та їх симптоматика вимагають оперативного звернення за медичною допомогою.

Источник: showdream.org