Ендокринолог відкрила секрет, як їсти солодке та худнути

8

Ендокринолог відкрила секрет, як їсти солодке та худнути


Лікар-ендокринолог Ольга Павлова розповіла, яких правил потрібно дотримуватися, щоб їсти солодке та худнути.

Ті, хто хоча б раз у житті намагався худнути, знають, що більшість дієт заснована на відмові від солодкого. І саме ця умова для багатьох є непереборним каменем спотикання. Чи можна його чимось замінити?

«Якщо розглядати солодке, то ми маємо принципово розрізняти два види солодощів. Перше — солодощі на безпечних цукрозамінниках (стевія, еритритол). І безпосередньо продукти із цукром», — каже експерт.

Чим корисні цукрозамінники? Справа в тому, що продукти на цукрі надто калорійні, крім того, вони провокують стрибки глюкози та інсуліну в крові. Солодощі на стевії та еритритолі в цьому сенсі набагато безпечніші.

Рівень інсуліну вони також збільшують, але набагато менше. Не буде і різких стрибків цукру, що дуже важливо при інсулінорезистентності та переддіабетному стані.

Намагайтеся вживати продукти на цукрозамінниках не як перекушування, а разом з основним прийомом їжі, щоб не провокувати зайвий раз інсуліновий відгук.

Що стосується продуктів з цукром, їх при прагненні схуднути вживати небажано, але можна, дотримуючись деяких правил. Солодке – це вуглеводи. Намагайтеся вживати такі продукти у невеликих кількостях у першій половині дня або перед спортивним тренуванням. Тоді вони стануть вам додатковим джерелом енергії.

Читайте також: Схуднення без улюблених шкідливих вуглеводів: як позбутися від солодкої залежності

При діабеті та переддіабетному стані такі продукти краще повністю виключити, інакше різких коливань цукру в крові не уникнути.

Источник: showdream.org