"Жива" арт-інсталяція вчить киян безпечному сексу

767

У рамках соціальної кампанії 13 лютого до 15:00 в парку Шевченка кияни та гості міста могли безкоштовно протестуватися на ВІЛ в мобільному пункті AHF Ukraine та отримати презервативи. Усі охочі зможуть побачити арт-інсталяцію та протестувати елемент доповненої реальності в парку Шевченка до 15 лютого включно. Після цього планується, що арт-інсталяція переїде на постійне розміщення на Поділ і стане одним із яскравих арт-об’єктів сучасного туристичного Києва. Точне місце розміщення арт-інсталяції повідомлять на сторінці AHF Ukraine в Фейсбук та Інстаграм.


4,7
5
1

Арт-інсталяція є частиною глобальної соціальної кампанії до Міжнародного дня презерватива. Її започаткувала AIDS Healthcare Foundation (AHF), найбільша неурядова організація в боротьбі з ВІЛ/СНІДом. Кампанія популяризує використання презервативів як невід’ємної частини інтимного життя сучасної людини.

Арт-інсталяція з елементом доповненої реальності

➢ 66% усіх випадків передачі ВІЛ в Україні трапляються під час незахищених статевих контактів.*

➢ При цьому близько 100 тисяч українців не знають, що в них є ВІЛ. *

➢ За даними ВООЗ, правильне та постійне використання презервативів найкраще захищає від передачі інфекцій статевим шляхом, включаючи ВІЛ.

➢ 41% людей неправильно користуються презервативами, що призводить до їхнього пошкодження та втрати своєї захисної функції.

Ідея зробити арт-інсталяцію у нас виникла, бо ми розуміємо, що сьогодні достукатися до людей навіть з важливими соціальними темами можна лише через креативні та неочікувані формати. І ми хочемо, аби ця арт-інсталяція не лише виконувала соціальну функцію, але й стала впізнаваним та популярним елементом культурного і туристичного обличчя столиці. 

— розповідає Ярослава Лопатіна, голова представництва Фундації АнтиСНІД-США в Україні.

Арт-інсталяція з елементом доповненої реальності

Безпечний секс, презервативи, розмови про ВІЛ — теми, про які не прийнято відкрито говорити між друзями, партнерами або навіть чоловіком і дружиною. Часто українці надають перевагу незахищеним статевим відносинам, бо мало знають про ризики інфекцій, що передаються статевим шляхом, або слідують міфам і чуткам. Час зрозуміти, що користування презервативом — це не питання довіри між партнерами, а навпаки базова й необхідна турбота про своє сексуальне здоров’я та свого партнера. 

– додає Ярослава Лопатіна.

Тетяна Краснопольська, завідувачка відділу координації програм лікування ВІЛ, ВГ та ЗПТ Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, зауважила, що Україна ще досі є лідером серед країн, де постійно зростає кількість нових виявлених випадків ВІЛ-інфекції. За даними Центру громадського здоров’я, за 12 місяців 2018 року в Україні виявили близько 18098 людей з ВІЛ, тому необхідно підтримувати інтерес суспільства до шляхів захисту від ВІЛ, зокрема презервативів.

Володимир Бєлоконь, автор арт-інсталяції:

Арт-інсталяція з елементом доповненої реальності

У кожної скульптури є своя історія. Ідея створення арт-інсталяції "Кохання" з`явилась ще декілька років тому, коли я почав працювати над скульптурами ліхтарів, які сьогодні звертають увагу киян на прості й важливі речі — любов, сім`ю, зростання та розвиток. Разом з Фундацією АнтиСНІД-США в Україні ми вирішили створити інсталяцію, яка спонукатиме захищати своє кохання. Катушка, що є провідником електричного струму, передає енергію ліхтарю. А ліхтар в свою чергу освітлює презерватив — як найпростіший засіб захисту кохання. Ліхтар символізує всіх нас, хто попри все має шукати сили та енергію оберігати своє кохання та інтимне життя. 

Усіх запрошують долучитися до конкурсу та запропонувати свою назву для арт-інсталяції в коментарях до поста на фейсбук-сторінці AHF Ukraine. Переможець отримає річний запас презервативів LOVE, еко-торбинку та щоденник.

Арт-інсталяція з елементом доповненої реальності

Фундація АнтиСНІД-США разом з авторами композиції "I Like It" Cardi B, Bad Bunny та J Balvin створили жартівливу адаптацію цього хіта до Міжнародного дня презерватива.

ПРО ФУНДАЦІЮ

AHF (Фундація АнтиСНІД-США) — одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми з профілактики та тестування на ВІЛ, лікування та підтримки понад 1 млн пацієнтів з ВІЛ у 43 країнах світу, в тому числі й в Україні.

AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД-США в Україні) — українське Представництво AHF. Зусиллями Фундації у 2018 році в Україні 133 тис. людей пройшли тестування на ВІЛ, понад 35 тис. ВІЛ- позитивних пацієнтів отримали безкоштовні медичні послуги у 12 регіонах України. 32 млн грн — вклад Фундації в систему охорони здоров’я України для підтримки профілактики, тестування та лікування ВІЛ і супутніх захворювань.

Фундація АнтиСНІД-США в Україні забезпечує зв’язок лікаря з пацієнтом на всіх стадіях діагностики та лікування ВІЛ, покриває витрати на проведення дороговартісних обстежень, забезпечує безкоштовне лікування та профілактику опортуністичних інфекцій людей з ВІЛ, забезпечує пацієнтів можливістю звернутися до лікаря в зручний для пацієнта час — через співпрацю з лікарями державних закладів тощо.

Также вам будет интересно: скользкий вопрос — 11 фактов о презервативах

Let’s block ads! (Why?)