Як виглядатиме “Батьківщина-мати” після заміни герба срср на тризуб – у Мінкульті показали відео

1

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у четвер показав відео, як виглядатиме монумент “Батьківщина-мати” у Києві після декомунізації, пише УНН.


Як виглядатиме “Батьківщина-мати” після заміни герба срср на тризуб – у Мінкульті показали відео

Цитата

“Сьогодні ми публічно представили проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України «Тризуб Батьківщини» та поділились всіма детялами. Заміну герба срср на український тризуб рік тому у «Дії» підтримали 85% респондентів. Над реалізацією змін ми працюємо вже понад рік і нарешті можемо повідомити про деталі дійсно історичного проєкту”, – розповів Ткаченко у Telegram.

Останні новини:  Ховають боєприпаси: 3 ОШБр показала знищення складу БК росіян в районі Бахмута (відео)

“Слідкуйте за новинами, буде ще багато сюрпризів. Побачимось біля оновленої Батьківщини-матері 24 серпня на День Незалежності України”, – вказав міністр.

Деталі

Зі слів міністра, процес це дуже складний та витончений технологічно та фінансово, тому ідеї та наміри зробити це досі залишалися нереалізованими. “Ми працюємо з унікальною скульптурою-представницею старшого покоління, яка приймає всім своїм сталевим серцем нову реальність й робить свій внесок у боротьбі за нашу свободу й незалежність”, – зазначив він.

“Ще раз нагадаю основний важливий пункт проєкту: залучено нуль коштів з бюджету, гроші на відновлення історичної справедливості зібрано виключно від великого бізнесу, який хоче бути причетним до великого в усіх сенсах проєкту. Вартість проєкту – 28 млн грн. Це значно менше, ніж прораховували раніше”, – вказав Ткаченко.

Останні новини:  Прикордонники «накрили» групу окупантів неподалік Бахмута (ВІДЕО)

Він подякував донорам та партнерам, які відгукнулися на наш заклик і долучилися до проєкту, і перечислив їх.

Нагадаємо

13 липня Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на заміну радянського герба на герб України на щиті монумента «Батьківщина-мати» у Києві.

Источник: newsyou.info