Зеленський дав принципову відповідь на пропозицію Ердогана про переговори з РФ: результати зустрічі у Львові (Відео)

7

7days-ua.com


Зеленський дав принципову відповідь на пропозицію Ердогана про переговори з РФ: результати зустрічі у Львові (Відео)

Ердоган, Зеленський і Гуттеріш на спільній прес-конференції за підсумками переговорів у Львові. Фото – сайт Президента України

Україна цінує зусилля Туреччини в прагненні припинення війни, та говорити з Росією до виведення нею військ з України “якось дивно”.

Таку принципову відповідь на пропозицію Ердогана під час переговорів президентів Туреччини і України та Генсека ООН у Львові 18 серпня дав Володимир Зеленський. Про це повідомляє сайт Президента України.

Переговори Путіна і Зеленського про припинення війни Реджеп Таїп Ердоган запропонував на базі Стамбульських переговорів, які привели до створення “зернового коридору”. У цьому Ердоган побачив “вікно можливостей”.

“Російській Федерації немає віри. Вважаю, що в цьому вікні – російська зброя, і тому дуже здивований, що вони готові до якогось миру. Не може хотіти миру той, хто ґвалтує, щодня б’є крилатими ракетами по наших містах, по цивільній інфраструктурі. Тож спочатку, мені здається, вони повинні залишити наші території, а потім… буде потім”, – наголосив глава української держави.

За повідомленням “5 Каналу“, в ході спільної прес-конференції за підсумками зустрічі Зеленський, Гуттеріш та Ердоган повідомили про кроки щодо звільнення українських оборонців Маріуполя і з’ясування обставин загибелі частини з них в Оленівці.

Окремо обговорили можливість припинення ядерного шантажу Росії і виведення військ РФ із захопленої ними Запорізької АЕС.

Більше подробиць про всі результати переговорів Генсека ООН і президентів Туреччини та України у Львові – у відео “5 Каналу“.

Источник: newsyou.info