Лікар назвала п’ять помилок, пов’язаних із питтям води

3

Лікар назвала п'ять помилок, пов'язаних із питтям води


У деяких випадках питво води не приносить організму очікуваної користі, натомість воно лише посилює проблеми зі здоров’ям, попереджає лікар-дієтолог Ірина Строгая.

У своєму інтерв’ю медик розповіла, що люди часто роблять однакові помилки, пов’язані із питтям води. Сувора назвала ці помилки.

Занадто багато води. Багатьом здається, що потрібно випивати приблизно два літри води на день, але потреба організму в ній є індивідуальною властивістю. Пити воду через “не хочу” – помилка.

«Пити воду потрібно тільки коли організм справді відчуває спрагу, інакше відбувається вимивання запасів електролітів, що призводить до дефіциту натрію в крові», – пояснила Ірина Строгая.

Швидке пиття. За словами лікаря, організму шкодить отримання одразу неабиякої дози рідини за короткий час, це може призвести до порушення балансу рідини, набряклості.

Пиття під час їжі. Ще одна помилка. Медик заявила, що прийом великої кількості води при їді розбавляє соляну кислоту, яку містить шлунковий сік. Це може негативно позначитися на травленні, сприяти появі неприємних ефектів, наприклад, кислотного рефлюксу.

Занадто холодна вода. Пиття такої води заважає нормально працювати блукаючому нерву, від якого багато залежить травний процес.

Вода з крану. Вживання водопровідної води лікар також вважає помилкою.

Читайте також: Які симптоми зневоднення та як йому запобігти

«У такій воді часто присутні фтор, хлор та інші речовини, що впливають на гормони, фертильність та мозок людини».

Источник: showdream.org