Декілька ознак, за якими лікар виявить вашу ішемічну хворобу серця

5

Декілька ознак, за якими лікар виявить вашу ішемічну хворобу серця


Якщо у вас є ішемічна хвороба серця, що часто виникає як попередниця інфаркту, то підказати про це можуть кілька ознак.

Ішемічна хвороба серця, також відома як ішемічна хвороба серця, є найбільш поширеним типом серцево-судинних захворювань у сучасних людей. До її розвитку веде поступова закупорка коронарних артерій жировими відкладеннями, що порушують кровопостачання серцевого м’яза. Кардіолог, професор, доктор Джагдіш Хубчандані перерахував в інтерв’ю кілька ознак, якими лікар може виявити ішемічну хворобу серця.

Біль у грудях чи дискомфорт. Серцевий біль у грудях називаються стенокардією. Вони можуть відчуватися як дискомфорт або здавлювання, стиснення, ниючий біль, тяжкість як від поміщеного на грудну клітку вантажу або розпирання в ній. Професор Хубчандані каже, що такі симптоми нерідко сприймають сигнали травних проблем, але при ІХС неприємним симптомам властиво посилюватися в моменти стресу та напруги.

«Жінки найчастіше відчувають нетипову симптоматику – у них дискомфорт та болючість можуть поширюватися на плече, живіт, щелепу, руки, спину, шию», – констатує експерт.

Задишка, утруднене дихання. Задишка або утруднене дихання поряд з іншими симптомами можуть вказувати на серйозне навантаження, яке відчувають серце та легені, пояснює доктор Хубчандані. Лікар уточнює:

«У людей з ішемічною хворобою серця порушення дихання може виникати за відсутності напруги, і така задишка, що виникає без будь-яких передумов, є приводом для звернення по допомогу».

Нудота, блювання, запаморочення. Такі симптоми властиві багатьом захворюванням, але коли вони виникають поряд з болем у грудях або утрудненим диханням, це може вказувати на ІХС.

Гострі та серйозні ознаки. Лікар Хубчандані рекомендує викликати швидку допомогу при появі наступних симптомів.

* Прискорене серцебиття, яке не дає нормально дихати.
* Непритомний стан.
* Холодний піт.
* Хвилювання через відчуття неминучої загибелі.
* Втрата чутливості у частинах тіла, їх раптова слабкість, оніміння.
* Раптові проблеми із зором.
* Порушення ходи, нездатність зберігати рівновагу.
* Сплутаність свідомості.
* Різкий і сильний головний біль.

Читайте також: Терапевт назвала особливості головного болю під час смертоносних ускладнень

За словами вченого, ці симптоми можуть сигналізувати про наближення інфаркту чи інсульту.

Источник: showdream.org