Організм може попереджати жінок про клімакс незвичайними симптомами

5

Організм може попереджати жінок про клімакс незвичайними симптомами


Одним із незвичайних симптомів, якими жіночий організм попереджає про настання клімаксу (менопаузи), є біль у горлі, каже лікар Алла Шилова.

«Організм завжди попереджає жінку про клімакс, що насувається, тому слід звертати увагу на симптоми-провісники майбутньої перебудови організму», – повідомила Шилова в інтерв’ю.

Медик розповіла в бесіді, що деякі ознаки менопаузи, що наближається або вже поступово починається, можуть здаватися незвичайними. Багато жінок знають, що при клімаксі можливі “припливи” – короткочасні стани, під час яких відчуваються жар і пітливість. Але також симптомом клімаксу можуть бути болі в суглобах або болі в горлі, зазначила лікар.

Також, додала Шилова, організм може попереджати жінок про клімакс таким незвичайним сигналом як ослаблення когнітивних здібностей. Що при цьому може статися?

* Посилюється забудькуватість.
* Виникає та посилюється розсіяність.
* Виникає розумова загальмованість, проблеми з концентрацією.
* Знижується продуктивність (особливо якщо робота розумова, інтелектуальна).

Крім того, змінюється емоційний настрій: жінки можуть ставати більш дратівливими, нетерплячими, непоступливими, уразливими та плаксивими, агресивними.

У деяких випадках незвичайним проявом клімаксу стає поява такої проблеми, як нетримання сечі.

Читайте також: Очі можуть бути ранніми ознаками хвороб – від діабету до хворої печінки

Шилова нагадала, що неприємні та тяжкі симптоми на цьому етапі життя жінок цілком піддаються корекції, але призначати якісь конкретні методи терапії має лікар.

Источник: showdream.org