Проте вважати ласощі невинними не можна. При його приготуванні, як зазначив лікар, використовуються шкідливі жири, цукор або сіль, тому часте вживання повітряної кукурудзи загрожує проблемами.
Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів про несподівану корисну для здоров’я властивість попкорну. У розмові він зазначив, що в зернах кукурудзи міститься велика кількість клітковини, яка сприяє зниженню цукру та шкідливого холестерину в крові.
“У попкорні достатньо крохмалю, звичайно, в ньому є жири, але саме завдяки клітковині рівень цукру піднімається не різко, а повільно. Цукор не так швидко засвоюється організмом, зрештою, це йде на користь”, – пояснив фахівець.
Однак назвати попкорн абсолютно корисними ласощами не можна. При його приготуванні, як зазначив медик, використовуються шкідливі жири, цукор чи сіль. Тому часте вживання повітряної кукурудзи загрожує проблемами з обміном речовин та різними запаленнями. Здоровій людині можна з’їдати дві невеликі жмені не дуже солодкого попкорну, резюмував експерт.
Источник: newsyou.info