Як сидячий спосіб життя впливає на шлунково-кишковий тракт

7

Як сидячий спосіб життя впливає на шлунково-кишковий тракт


Гастроентеролог-дієтолог Яна Пруднікова розповіла, чому сидячий спосіб життя шкідливий для здоров’я в цілому та для ШКТ зокрема.

Про те, що низька фізична активність не найкраще позначається на стані всього організму, знають усі. Як же сидячий спосіб життя впливає на наш ШКТ?

«Коли людина знаходиться в положенні, що сидить довше 40 хвилин без перерви, на стільці, на дивані, за кермом, починаються спазми діафрагми. Починають стискатися внутрішні органи, а діафрагма їх ніби охоплює. Зменшується розкриття легенів. З’являється кисневе голодування, порушуються процеси травлення», – пояснює фахівець.

Якщо ця ситуація часто повторюється, розвивається дисфункція клапанів між органами. В результаті можуть з’являтися такі явища, як закидання вмісту з товстої кишки в тонку, з тонкої в шлунок, зі шлунка в стравохід, стравоходу в ротову порожнину.

Ми відчуваємо ці процеси у вигляді печії та відрижки – приємного мало. З того, що невидно неозброєним оком – порушення мікрофлори в кишечнику, у ньому починають розростатися бактерії.

Також через сидячий спосіб життя страждає на жовчний. У ньому з’являються перегини, які заважають нормальному жовчовідтоку і провокують закидання жовчі у шлунок і навіть у рот. Печія, запальні процеси в шлунку і стравоході, запах з рота – найневинніші із симптомів.

Читайте також: Названо головний продукт, який потрібно вживати для здоров

Намагайтеся збільшувати фізичну активність, якщо ваша сидяча робота, регулярно робіть перерви на фізкультхвилинки.

Источник: showdream.org