Долар США впевнено зміцнюється до євро та фунта стерлінгів

2

Долар США впевнено зміцнюється до євро та фунта стерлінгів перед початком дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС), дешевшає в парі з ієною.


Долар США впевнено зміцнюється до євро та фунта стерлінгів

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів та шведська крона) додає у вівторок 0,57%, ширший WSJ Dollar Index – 0,33%. Пара євро/долар за даними на 16:00 МСК торгується на рівні $1,0149 порівняно з $1,0220 на закриття попередньої сесії.

Експерти Commerzbank бачать можливість подальшого ослаблення європейської валюти, вважаючи, що загроза серйозної енергетичної кризи в Європі ще не повністю врахована у її курсі. Країни ЄС домовилися у вівторок скоротити споживання природного газу на 15% за наступні вісім місяців.

У разі тяжкої енергетичної кризи Європейському центральному банку (ЄЦБ) доведеться сфокусуватися на заходах підтримки економіки, що послабить боротьбу з інфляцією, зазначає валютний аналітик Commerzbank Естер Райхельт, думку якої наводить Dow Jones. “При розвитку ситуації за цим сценарієм, курс євро до долара впаде нижче за паритетний рівень”, – говорить експерт. Федрезерв, як очікується, підвищить базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками засідання 26-27 липня.

Такий крок, однак, має супроводжуватися “яструбиними” коментарями голови ФРС Джерома Пауелла, щоб забезпечити суттєву підтримку долару, вважає аналітик FXTM Люкман Отунуга.

Якщо ж американський ЦБ збільшить ставку менше, ніж очікується, долар подешевшає, і обережні заяви Пауелла посилять ситуацію, зазначає експерт. Курс фунта стерлінгів до долара опустився до $1,1999 з $1,2045. Вартість американської валюти в парі з ієною знизилася до 136,50 єни проти 136,67 єни напередодні.
fixygen.ua

Источник: newsyou.info