Кардіолог пояснила, як зрозуміти, що у вас “погані судини”

5

Кардіолог пояснила, як зрозуміти, що у вас "погані судини"


Лікар-кардіолог Ірина Васильєва перерахувала симптоми, які можуть опосередковано свідчити, що у вас «слабкі судини».

Експерт пояснила, що ознаками слабких судин можуть бути оніміння і поколювання в руках або ногах, холодна шкіра, стопи, кісточки і гомілки, що часто набрякають. Але це не всі ознаки, на які слід звернути увагу.

“Якщо у вас є проблеми з пам’яттю, концентрацією уваги, судоми в нижніх кінцівках, варикозно розширені вени або навіть виразки на шкірі ніг, варто приділити пильну увагу своєму здоров’ю”, – каже фахівець.

Причин порушення циркуляції крові багато. Найчастіше це атеросклероз, тромбоз, цукровий діабет, надмірна вага, що створює підвищене навантаження на організм. До факторів ризику відноситься також куріння, тому що тютюн та дим ушкоджують стінки судин, значно підвищують ризик інфарктів та інсультів.

Читайте також: Несколько хитростей, которые помогут вам научиться просыпаться раньше

Щоб точно визначити, чи є у вас проблеми із судинами, потрібно зібрати анамнез, з’ясувати скарги, здійснити огляд. Дані доповнюються дослідженнями крові, УЗД та КТ для об’єктивної оцінки кровотоку в органах та тканинах.

Схема лікування залежить від діагнозу. Універсальних рецептів та еліксирів молодості немає. Що абсолютно точно показано всім: відмова від куріння, контроль маси тіла, фізична активність та тип харчування, наближена до середземноморської дієти.

Источник: showdream.org