Гостомельський капкан: військові розповіли про бій за аеропорт (Відео)

19

Гостомельський капкан: військові розповіли про бій за аеропорт (Відео)


Український Гостомель і його аеропорт став однією з перших та основних цілей армії Росії.

Бої за Гостомель почалися 24 лютого. Національна гвардія опублікувала відеоролик про битву українських захисників з російськими окупантами в YouTube.

Через те, що гостомельський аеропорт міг приймати великі вантажні літаки, росіяни планували використати його для швидкого переміщення десанту й техніки, а також відкрити пряму дорогу на Київ.

Аеропорт штурмували російські десантники на вертольотах під прикриттям бойових гелікоптерів Ка-52, штурмовика Су-25 і бомбардувальника Су-24.

Українські військові завдяки зенітним установкам і переносним зенітно-ракетним комплексам збили шість російських вертольотів. Серед них і гелікоптери «Алігатор» Ка-52.

По скупченню військ окупантів, які десантували з тих вертольотів, що вціліли, українські захисники також застосували артилерію.

Вони завдали масованого артилерійського удару по злітно-посадковій смузі аеропорту, де росіяни, за даними української розвідки, планували висадити десант з технікою за допомогою Іл-76. Українські захисники аеродрому не дозволили реалізувати цей план.

«Зайшла 95-та бригада, наші десантники. Зайшли зі своїми вертольотами, розбили росіян, техніку й живу силу. Стримували кілька днів, потім теж довелося відступити. Зайшли кадировці сюди, знімали свої тіктоки, і ввечері їх утилізували наші ССО», — розповів військовий Нацгвардії.

Він зазначив, що Гостомель переходив із рук у руки впродовж приблизно 10 днів, але потім у місто зайшли масові російські колони, і тоді населений пункт уже опинився під окупацією.

Источник: newsyou.info