Маша Єфросиніна розповіла про погрози

3

Маша Єфросиніна розповіла про погрози


Маша Єфросиніна часто записує відеозвернення до російських колег (Фото:instagram.com/mashaefrosinina)

В інтерв’ю Радіо НВ українська ведуча розповіла про звернення до росіян і реакцію на свої відео.

Від початку війни Маша Єфросиніна активно займається волонтерством, а також знімає багато відео-звернень до росіян і російських колег. Ведуча зізналася, що очікуваної реакції на свої ролики не отримала, однак охоплення, котрі за перший тиждень сягнули 100 мільйонів, переконують, що вона зробила все правильно.

«Перше моє звернення було записане в перший день війни, 24 лютого, ввечері, в підвалі. І я записувала з надією, що зараз через кілька годин я буду скролити свій Instagram і вони всі: від Собчак до Урганта, до якихось впливових журналістів — вся ця стрічка, тисячі людей, в яких від 2 до 20 мільйонів підписників, усі скажуть, ну, звісно, не „Путін, ти ахр*нєл“, а „Люди, почалася війна в Україні, давайте вставати проти цього, це не можна допустити“. От я клянуся, я записувала це з надією, що так відбудеться».

Однак, наступного дня 18-річна донька Маші Єфросиніної показала їй, що написали Нікалай Басков і Тіна Канделакі:

«Я зрозуміла, що відбулося все те, чого я чекала, тільки рівно навпаки. Просто навпаки. З тих акаунтів лився такий мерзенний, це навіть не лайно, якийсь шизофренічний брєд, що я сіла, знову увімкнула телефон і звернулася до них, бо принаймні цих двох персон я знаю особисто, ми з ними були на „ти“, знімалися в багатьох шоу. Я зрозуміла, що почалося щось таке, через що я щодня буду визнавати, що нічого не знаю в цьому світі, про людей, про мислення, як усе влаштоване — я починаю вчитися жити в війні».

Також Маша Єфросиніна розповіла про різкі реакції, «перегній в коментарях» своїх публікацій:

«Звідки беруться оті люди, що бажають підірватися на бомбах моїм дітям… Я знала все про ботоферми, але ботоферма — це, коли ти клікаєш на профайл і він порожній, але ні. Тут 3−5 тисяч підписників, якась краснадарская женщіна на фонє йолкі стоїть, троє дітей, пухлий чоловік поряд, де вираз обличчя „одна ізвіліна і вона пряма“ — оцей весь набір глубінкі расії, він реальний, вони живуть. І вони всі бажали моєму сину кастрації кислотою».

Ведуча розповіла і про ставлення до публічних людей, котрі вважають себе аполітичними:

«„Внє палітікі“ зараз не працює. Бо все, що зараз відбувається, називається „дві війни“. Одна з них та, з якою блискавично справляються ЗСУ, а друга — інформаційна. Тож артисти — це багатомільйонна аудиторія, і нахр*н не потрібні ці багатомільйонні акаунти, оці YouTube-канали для пісеньок, вайнів чи розіграшів і розпаковок — вони просто нуль значать, якщо ти виставив чорний квадратик, або сказав „нєтвайнє“ чи „Боже, припиніть це, як жалко“. Нічого це не вартує в майбутньому. Ну хіба що будуть з Ростова до Саратова їздити з концертами. Але вони і так це роблять, це їхнє життя, і нехай вони пожеруть одне одного за ті квитки. Але в нас, у нашій країні це буде назавжди остаточна агресивна ворожнеча до них. Це ми всі сьогодні розуміємо».

Источник: newsyou.info