Професор поділився нелікарськими способами зменшити тиск

6

Професор поділився нелікарськими способами зменшити тиск


Зменшити високий артеріальний тиск у деяких випадках можна нелікарськими способами, каже професор Роман Горенков, – наприклад, цьому сприяє зменшення калорій.

В інтерв’ю професора Горенкова прозвучала думка про те, що підвищений кров’яний тиск нерідко буває тісно пов’язаний з наявністю шкідливих звичок – малорухливістю та сидячим проведенням часу, зловживання спиртним та шкідливою калорійною їжею, курінням. Відповідно, їхнє коригування може стати нелікарським способом знизити тиск, покращити загальне здоров’я.

За словами Горенкова, для підтримки здорового артеріального тиску потрібна адекватна фізична активність, ходьба, певні силові навантаження, що зміцнюють м’язи.

“Малорухливий спосіб життя, зокрема, звичка довго сидіти перед телевізором або комп’ютером може призводити до підвищення артеріального тиску”, – зауважив учений.

Додатково лікар медицини повідомив, що для людей, тиск яких зростає лише в якихось окремих випадках, прогулянка пішки на свіжому повітрі може виявитися цілком ефективним способом знизити АТ.

Читайте також: Названо продукти, які можуть пришвидшити вікову втрату зору

Також для профілактики стрибків тиску важливо вміти реагувати на стрес, не зловживати калоріями, стежити за вагою. У гіпертоніків із надлишками ваги його зниження теж може стати нелікарським способом знизити надто високий тиск.

Источник: showdream.org