Ціна на нафту впала нижче 100 доларів

6

Ціна на нафту впала нижче 100 доларів


Нафта почала тиждень різким зниженням

Котирування нафти прискорили падіння на тлі зростання побоювань щодо скорочення попиту на енергоресурси в Китаї, де продовжує зростати захворюваність на COVID-19.

Світові ціни на нафту еталонних марок різко знизилися першого робочого дня тижня. Про це свідчать дані торгів у понеділок, 25 квітня.

Зокрема, станом на 16:30 за часом Києва червневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $6,43 (6,06%) – до $99,72 за барель.

Вартість ф’ючерса на WTI на червень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) впала на $6,32 (6,19%) – до $95,75 за барель.

Наразі спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $3,97 на користь Brent.

За даними західних агентств, котирування нафти прискорили падіння на тлі побоювань про скорочення попиту на енергоресурси в Китаї, де продовжує зростати захворюваність на COVID-19. Шанхай повідомив про рекордну кількість нових випадків коронаїврусу в місті у вихідні, а влада Пекіна заявила, що інфекція продовжує швидко поширюватися.

Очікується, що попит на бензин, дизельне й авіаційне паливо у КНР у квітні, ймовірно, знизиться на 20% порівняно з тим самим місяцем минулого року, тобто приблизно на 1,2 млн барелів на добу. Таке падіння буде найрізкішим з моменту початку епідемії COVID-19 у китайському Ухані понад 2 роки тому.

Источник: newsyou.info